Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

20. Обік податку на додану вартість

Ставки податку встановлюються від бази оподаткування в таких розмірах: а) 20% з 1 січня 2015р. б) 0 % Розділ ХХ підрозділ 2 ст.10 Перехідні положення

Податковий кредит та бюджетне відшкодування Згідно зі ст. 202 Податкового кодексу звітним (податковим) періодом для платників податку є один календарний місяць.Квартальний звітний (податковий) період може бути обраний платниками, які мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток відповідно до пп: «б» п. 154.6 ст.154 Податкового кодексу

виключно на виробничі цілі.

Податковий облікДля отримання права на застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ сільськогосподарське підприємство зобов'язане зареєструватися суб'єктом спеціального режиму оподаткування у встановленому порядку та отримати відповідне свідоцтво, в якому зазначаються види діяльності, на які поширюється такий режим оподаткування.

На підставі даних бухгалтерського та податкового обліку сільськогосподарське підприємство — суб'єкт спеціального режиму оподаткування веде окремий реєстр виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляд та складає декларацію з ПДВ по операціях, з постачанням сільськогосподарської продукції власного виробництва і в строки встановлені розділом V Податкового кодексу, подає її разом з копіями. записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за відповідний період в електронному вигляді до органу ДПС.Якщо сільськогосподарське підприємство протягом останніх 12 послідовних періодів (місяців) постачає несільськогосподарські товари/послуги, питома вага яких перевищує 25% від вартості всіх поставлених товарів/послуг, то таке підприємство зобов'язане подати заяву про реєстрацію його платником ПДВ на загальних підставах та визначити податкове зобов'язання з цього податку за підсумками звітного податкового періоду, в якому було допущено таке перевищення і сплатити податок до бюджету в загальному порядку.

ОБЛІК В БАНКАХ

1.Система бухгалтерського обліку в банках та її складові.

Бухгалтерський облік - це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передавання інформації про діяльність підприємства чи установи зовнішнім і внутрішнім користувачам.

Під предметом банківського обліку варто розуміти інформаційне відображення стану активів і пасивів банку та їх раціональне використання в процесі розширеного суспільного відтворення.

Об'єктами фінансового обліку в комерційних банках є: активи, зобов'язання і капітал банку; доходи й витрати за їх видами; фінансові результати діяльності та їх розподіл.

Основні елементи балансового звіту банку можна подати у наступній обліковій формулі: АКТИВИ = ЗОБОВ'ЯЗАННЯ + КАПІТАЛ

Доходи і витрати банку виникають як результат реалізації економічних вигод, утілених в активах, або виконання банком своїх зобов'язань чи ведення господарської діяльності.Фінансовий результат діяльності банку виступає у формі прибутку або збитку. Він визначається як різниця між загальною сумою доходів і загальною сумою витрат банківської установи за певний період.

ФІНАНСОВИЙ РЕЗУЛЬТАТ = ДОХОДИ – ВИТРАТИ

Метод банківського обліку - це різні прийоми і спосо­би вивчення стану активів і пасивів банку та рівня ефективності їх використання в банківському обліку.Метод банківського обліку складається з окремих специфічних мето­дичних прийомів, основними з яких є:

документування;інвентаризація;оцінка;калькуляція;рахунки; подвійний запис;бухгалтерський баланс;звітність.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]