Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

31.Охарактеризуйте річну фінансову звітність бюджетної установи та порядок її складання.

Фінансова звітність бюджетних установ - це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів установ за звітний період, яка складається для користувачів з метою прийняття відповідних рішень.Методологічно і організаційно звітність є невід'ємним елементом всієї системи бухгалтерського обліку та виступає завершальним етапом облікового процесу, що обумовлює єдність показників, які в ній відображаються, з первинним та обліковими регістрами. Фінансова звітність бюджетних установ складається з дотриманням принципів, що викладені в Законі України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність".

Регулювання питань методології фінансової звітності бюджетних установ покладено Міністерство фінансів та Держказначейство України, які затверджують нормативні акти щодо їх складання, встановлюють форми фінансової звітності для бюджетних установ.

Бюджетні установи надають звітність про виконання кошторисів доходів і видатків, податкову та статистичну звітність.

Звітним періодом для складання звітності є бюджетний період, який становить календарний рік, що починається 1 січня і закінчується 31 грудня одного року.

Порядок № 164 визначає склад і правила складання місячної, квартальної та річної фінансової звітності, вимоги до розкриття її елементів.

1. Фінансова звітність повинна бути достовірною. Інформація, наведена у фінансовій звітності, є достовірною, якщо вона не містить помилок та перекручень.

річна фінансова звітність одержувачами бюджетних коштів складається та подається за формами:

o Звіт про надходження та використання коштів загального фонду (форма № 2д, № 2м);

o Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (форма № 4-3д, № 4-3м);

o Звіт про надходження і використання інших надходжень спеціального фонду (позики міжнародних фінансових організацій) (форма № 4-3д.1, № 4-3м.1);

o Звіт про заборгованість за бюджетними коштами (форма № 7д, № 7м);

o Звіт про заборгованість за окремими програмами (форма № 7д.1, № 7м.1).

1.Суть бюджетування та його обєкти

Бюджетування - це стандартизований процес визначення обсягу і складу витрат, пов'язаних з діяльністю окремих структурних одиниць і підрозділів та забезпечення покриття цих витрат ресурсами підприємства. Стандартизований процес бюджетування базується як на самостійно розроблених підприємством, так і на загально-визначених вимогах і процедурах, передбачених національними стандартами бухгалтерського обліку

Бюджет - це систематизований план доходів і витрат обмеженого ресурсу в межах певного періоду часу в процесі виконання конкретних технологічних процесів і видів господарської діяльності.

Об'єкти бюджетування - об'єкти підприємства, за якими ведеться планування, складання технологічних карт, облік, аналіз і контроль виконання бюджетів.

Об'єктами бюджетування можуть бути технологічні процеси, спрямовані на біологічні перетворення в рослинництві та тваринництві, структурні ланки підприємства, проекти підприємства, замовлення підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]