Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

15.Первинний облік реалізації готової продукції…

В залежності від напрямків реалізації використовуються різні первинні документи. Так, при реалізації зерна заготівельним та переробним підприємствам оформляються товарно-транспортні накладні ф. № 1 с-г (зерно). На кожну партію зерна, що відправляється виписують товарно-транспортну накладну в 4 примірниках.

Заготівельна організація на підставі складеного Реєстру товарно-транспортних накладних виписує Приймальну квитанцію (ПК-10) на кожну культуру, що прийнята на протязі дня. В ній зазначається номери всіх складених реєстрів накладних, фізичну і залікову масу зерна, суму до виплати з урахуванням якості зерна.

Якщо підприємство реалізує заготівельній організації одиничні партії зерна, то реєстр накладних не складають, а на кожну партію зерна виписують Приймальну квитанцію форми ПК-9.

При продажу товарного зерна сильних і твердих сортів пшениці, пивоварних сортів ячменю і найбільш цінних сортів пшениці, ячменю та інших зернових культур, товарного насіння високоолійних сортів соняшнику виписують Сортове свідоцтво (ф. № 213).

Реалізація овочів, картоплі, плодів, ягід, баштанних культур за всіма напрямками оформляється Товарно-транспортними накладними ф. 1 с.г. (овочі). Вона має ті ж реквізити, що і ТТН ф. 1 сг (зерно). Реалізація цукрових буряків на цукрові заводи оформляється Товарно-транспортними накладними ф. № 2м-св (буряки), що виписуються в 4 примірниках на кожну партію.

Реалізація молока переробним підприємствам оформляється Товарно-транспортними накладними за формою lc-г (молоко, сировина), які складаються в 3 примірниках на кожну партію відправленого молока

На кожну партію тварин (ВРХ, свині, коні, птиця, кролі, звірі), яких відправляють для продажу переробним та іншим підприємствам оформляється Товарно-транспортна накладна (ф. 1 с.-г. тварини) та ветеринарні свідоцтва, а для племінних тварин — племінні свідоцтва.

На переробних підприємствах тварин приймають в присутності представника господарства. При прийманні тварин встановлюють масу, вгодованість та роблять знижку з фактично прийнятої живої маси на вміст шлунково-кишкового тракту (3 %), на забрудненість (до 1 %) та інші.

Переробні підприємства (м'ясокомбінати) на прийнятих тварин оформляють Приймальну квитанцію (ф. № ПК-1).

При реалізації через товарну біржу між покупцем і продавцем укладається договір купівлі-продажу, для попередньої оплати виписується рахунок-фактура і податкова накладна на вимогу покупця, а при безпосередньому відвантаженні продукції оформляється Товарно-транспортна накладна ф. № 1 с-г. в необхідній кількості (3-4 екз).

При реалізації продукції на ринку оформляється Накладна внутрішньогосподарського призначення (ф. 87) про передачу продукції відповідальній особі — реалізатору.

При реалізації продукції працівникам за готівку оформляється Накладна внутрішньогосподарського призначення (ф. 87),

При реалізації авто послуг оформляються наступні документи: Подорожній лист вантажного автомобіля, Акт виконаних робіт, Рахунок-фактура чи Рахунок для оплати. Надані послуги та виконані роботи для замовників тракторів, сільськогосподарських машин оформляються Актом прийманні-передані виконаних робіт та виписується Рахунок для оплати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]