Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

22 Первинний облік витрат у промислових виробництвах

Підставою для списання сировини і матеріалів на витрати промислових виробництв є Накладні, ТТН, Акти на вибуття тварин і птиці, Лімітно-забірні картита інші документи.

У млинах приймання зерна для переробки оформляють Помольною квитанцією. Всі ці документи є підста-вою для веденняЖурналу обліку робіт і витрат.

Суми нарахованої заробітної плати відображають у Табелях обліку робочого часу і Нарядах на відрядну роботу (індивідуальний та для бригади). Послуги сторонніх організацій відно-сять на об'єкти обліку згідно Рахунків, Актів виконання робіт та ін.

Вихід продукції. На сепараторних пунктах складаютьВідомість переробки молока й молочних продуктів, яка складається з двох розділів. В другому розділі відомості відображають дані про надходження продукції. В цехах забою худоби і птиці складаютьВиробничий звіт про переробку худоби і птиці та вихід продукції, в якому щодня на підставі Актів про забій птиці відображають поголів'я і живу масу птиці, що надійшла для забою, а також вихід м'яса і субпродук-тів від забою.

В інших виробництвах вихід продукції відображають у Звіті про переробку продукції,який складається з 2-ох розділів:

1) відображають кількість використаної сировини, матеріалів та інші витрати за нормами;

2) відображають фактичний вихід продук-ції у фізичних та умовних одиницях.

Пиломатеріали оформляють спеціальною відомістю, яку складає бригадир або зав. пилорами.

В ній записують кількість одержа-них пиломатеріалів за видами і сор-тами.

Цеглу оприбутковують на підставі Акту, де зазначають кількість цегли-сирцю, закладеної на випалювання, час закладання до печі, кількість готової цегли (цілої і бою). Акт складають на кожну партію цегли.

Переробку овочів, плодів і ягід оформляють Звітом про переробку продукції.На склад продукцію відправляють і оприбутковують заНакладними (внутрішньогосподарського призначення).

23. Облік витрат на закладання і вирощування багаторічних насаджень.

Субрахунок 108 "Багаторічні насадження" призначений для обліку багаторічних насаджень, до яких належать штучні багаторічні насадження незалежно від їх віку: плодово-ягідні насадження всіх видів (дерева та кущі) озеленювальні та декоративні насадження на вулицях, площах, у парках, садах, на території установ, у дворах житлових будинків, живі огорожі, снігозахисні| та полезахисні смуги, насадження для укріплення пісків та берегів річок, яро-балочні насадження та ін.; штучні насадження ботанічних садів та інших науково-дослідних установ та навчальних закладів для наукових цілей та інші штучні багаторічні насадження. Багаторічні насадження збільшуються на суму капітальних вкладень. Капітальні вкладення в багаторічні насадження вводяться в склад необоротних активів щорічно у сумі витрат на прийняті в експлуатацію площі незалежно від закінчення всього комплексу робіт.Молоді насадження усіх видів ураховуються окремо від насаджень, що досягли повного розвитку, тобто віку початку плодоношення, зімкнення крон та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]