Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

16.Робочі документи аудиту дебіторської і кредиторської заборгованості

Робочі документи — це записи, в яких аудитор фіксує викорис­тані процедури, тести, отриману інформацію і висновки, винесені в результаті проведення аудиту. Робочі документи є власністю аудито­ра. Вони мають містити всю інформацію, яку аудитор вважає важли­вою для правильного виконання перевірки. Ця інформація повинна підтвердити висновок аудитора.Документи:Програма аудиту кредиторської заборгованостіТест внутрішнього контролюТести з питань відображення в облік операцій з постачальниками і зв'язаної з ними кредиторської заборгованостіЗвірення залишків кредиторської заборгованостіПерелік актів звірки на підтвердження кредиторської заборгованостіПерелік великих кредиторівТаблиця некоректних записів в обліку кредиторської заборгованостіПерелік виявлених помилок і порушень при аудиті кредиторської заборгованостіЗвірення відповідей по запитах аудитораКредиторська заборгованість зі строком позовної давності, що минувЗвірення накладних, отриманих від постачальників, з даними складського облікуВибірка нестач, втрат та псування запасів з вини постачальниківПерелік кредиторів, від яких отримані великі суми авансівТести з питань бухгалтерського обліку по нарахованих відсоткахТести з питань бухгалтерського обліку розрахунки з іншими кредиторамиПерелік виявлених помилок і порушень при аудиті кредиторської заборгованості

17. Аудит кредиторської заборгованості

Кредиторська заборгованість - це найвагоміша частина зобов'язань підприємства, до яких включаються довгострокові і поточні зобов'язання.

завдання:1.вивчення реальності кредиторської заборгованості - як овгострокової, так і поточної;2.установлення причин і строків утворення

заборгованості;3.перевірка наявності простроченої кредиторської заборгованості;4.вивчення кредиторської заборгованості, за якою минув строк позивної давності;5.з'ясування правильності списання заборгованості, строк позовної давності якої минув, перевірка достовірності відображення за відповідними статтями балансу суми кредиторської заборгованості;6.перевірка правильності та обґрунтованості списання заборгованості та оформлення і відображення в обліку заборгованості за одержаними авансами.Джерелами інформаціїдля перевірки кредиторської заборгованості є: договори поставки продукції (робіт, послуг), акти звіряння розрахунків, протоколи про залік взаємних вимог, акти інвентаризації розрахунків, векселі, копії платіжних документів, книга купівлі, книга продажу, облікові регістри (відомості, журнали, машинограми), Головна книга, звітність, а також первинні документи й облікові регістри з обліку розрахунків із постачальниками, різними кредиторами, розрахунки за претензіями, з відшкодування матеріального збитку.

Етапи.= Необхідно встановити, чи не була відображена в балансі заборгованість прострочена? = Це здійснюється зіставленням термінів розрахунків, які вказані в договорах, рахунках-фактурах. = Перевіряється кредиторська заборгованість, щодо якої минув строк позовної давності.

Установлюється наявність кредиторської заборгованості з простроченим терміном позову та перевіряється її списання. Для підтвердження реальності кредиторської заборгованості аудитор може розіслати листи кредиторам для підтвердження залишку. Надходження і перерахування коштів перевіряється за даними журналу № 1. У такий же спосіб виявляється наявність заборгованості з простроченим трирічним терміном давності і перевіряється правильність її списання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]