Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

31. Облік результату від операцій з іноземною валютою.

Комерційні банки отримують результат від операцій з іноземною валютою двох видів:реалізований;

нереалізований.

Реалізований результат від операцій з іноземною валютою - це фактично одержані доходи або понесені витрати за операціями купівлі-продажу іноземної валюти.Реалізований результат за операціями купівлі-продажу іноземної валюти визначається як різниця між вартістю продажу іноземної валюти і вартістю її купівлі. Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 21 „Вплив змін валютних курсів" та правилами бухгалтерського обліку банками України обмінних операцій в іноземній валюті та банківських металах для визначення реалізованого результату від операцій з іноземною валютою передбачено використання таких методів.Метод FIFO (перший прийшов, перший пішов):Для визначення доходів банку від купівлі-продажу іноземної валюти сума реалізованої іноземної валюти множиться на різницю між курсом продажу та курсами, за якими було придбано перші суми іноземних валют.Метод середньозваженої Для визначення доходів банку від купівлі-продажу іноземної валюти сума реалізованої іноземної валюти множиться на різницю між курсом продажу та середньозваженим курсом, за якими її було придбано.

Метод LIFO (останній прийшов, перший пішов): Для визначення доходів банку від купівлі-продажу іноземної валюти сума реалізованої валюти множиться на різницю між курсом продажу та курсами, за якими було придбано останні суми іноземної валюти.

Метод розрахунку реалізованого результату установа банку вибирає самостійно, що зазначається в її обліковій політиці. Зазначений метод може змінюватися якщо це призведе до більш достовірного відображення результату обмінних операцій банку або якщо змінилися вимоги НБУ стосовно обліку іноземної валюти. Розрахунковий період для визначення реалізованого результату банк також вибирає самостійно (за кожною операцією, за операційний день, за звітний місяць),

У випадку зміни офіційного валютного курсу в бік збільшення гривневого еквівалента іноземної валюти переоцінювання валютних статей балансу банку здійснюватиметься таким чином:

Переоцінювання активів:Дт Активні рахунки в іноземній валютіКт 6204 (позитивний нереалізований результат).Переоцінювання зобов'язань:Дт 6204 Кт Пасивні рахунки в іноземній валюті - (негативний нереалізований результат).

Відображення в обліку нереалізованого результату від операцій купівлі-продажу іноземної валюти здійснюється таким чином:Уразі отримання позитивного нереалізованого результату:Дт3801Кт 6204.

АУДИТ

1. Метод і методичні прийоми аудиту

Метод аудиту- це сукупність способів і прийомів, за допомогою яких можна зробити обгрунтований висновок про достовірність (суттєві розбіжності), повноту і відповідність чинному законодавству та існуючим нормативам бухгалтерської звітності замовника.

Прийоми і способи, що використовуються в аудиті можна об’єднати у дві великі групи: загальнонаукові, спеціальні.

ЗАГАЛЬНОНАУКОВІ ПРИЙОМИ АУДИТУ- дедукція- індукція- аналіз- синтез

Метод аудиту:методичні прийоми проведення аудиту; методичні прийоми організації аудиту

Методичніприйомипроведення аудитуфактичнаперевірка,документальна перевірка (перевірка по суті; формальна; арифметична), підтвердження, спостереження, обстеження, опитування, перевіркамеханічноїточності, аналітичні тести, сканування, обстеження, спеціальнаперевірка, зустрічнаперевірка.

Методичніприйомиорганізації аудиту:Суцільнаперевірка Вибірковаперевірка Аналітичнаперевірка Комбінованаперевірка

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]