Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цивльне право Украни акад курс ЯМ Шевченко Т...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
3.08 Mб
Скачать

Глава 12. Спеціальні види договорів підряду

Підрядник зобов'язаний:

                  1. виконувати роботи відповідно до вихідних даних для прове­ дення проектування та згідно з договором;

                  1. погоджувати готову проектно-кошторисну документацію із за­ мовником, а в разі потреби — також з уповноваженими органами державної влади та органами місцевого самоврядування;

                  1. передати замовникові готову проектно-кошторисну докумен­ тацію та результати пошукових робіт;

                  1. не передавати без згоди замовника проектно-кошторисну доку­ ментацію іншим особам;

                  1. гарантувати замовникові відсутність в інших осіб права пере­ шкодити або обмежити виконання робіт на основі підготовленої за договором проектно-кошторисної документації (ст. 890 ЦК України).

ЦК України визначає відповідальність підрядника за недоліки документації та робіт. Так, відповідно до ст. 891 цього Кодексу під­рядник відповідає за недоліки проектно-кошторисної документації та пошукових робіт, включаючи недоліки, виявлені згодом у ході будівництва, а також у процесі експлуатації об'єкта, створеного на основі виконаної проектно-кошторисної документації і результатів пошукових робіт.

У разі виявлення недоліків у проектно-кошторисній документа­ції або в пошукових роботах підрядник на вимогу замовника зобо­в'язаний безоплатно переробити проектно-кошторисну документа­цію або здійснити необхідні додаткові пошукові роботи, а також відшкодувати завдані збитки, якщо інше не встановлено договором або законом.

115

Наказом Держбуду України від 14 грудня 2000 р. № 285, введе­ним в дію з 1 січня 2001 р., затверджено Правила визначення варто­сті проектно-пошукувальних робіт для будівництва, що здійснюєть­ся на території України ДБН Д. 1.1—7—2000. Ці норми встановлю­ють основні правила визначення вартості проектно-пошукувальних робіт для нового будівництва, розширення, реконструкції та техніч­ного переоснащення підприємств, будівель і споруд, ремонту жит­ла, об'єктів соціальної сфери і комунального призначення та благо­устрою, а також реставрації пам'яток архітектури і містобудуван­ня, що мають обов'язковий характер при визначенні вартості проектно-пошукувальних робіт для будов, будівництво яких здійс­нюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності. На будовах, будівництво яких здійснюється із залученням інших джерел фінансування, ці норми мають рекомендаційний характер і їх застосування обумов­люється контрактом. Правила поширюються на підрядний, госпо­дарський та змішаний способи здійснення будівництва.

8*4-149

Розділ І. ЗОБОВ'ЯЗАЛЬНЕ ПРАВО ...